26.1.2016, od 19h ure naprej v KD Slavina:
Spoznavali in okušali bomo kalčke in poganjke kot funkcionalno živilo. Pregledali in degustirali bomo več kot 15 različnih kalčkov. Izvedeli bomo kako se jih prideluje in katere rastlinske vrste so primerne za kaljenje. Spoznali bomo razloge zakaj je potrebno nekatere kalčke zazeleneti, in dobili nekaj receptov. Posebna pozornost bo posvečena tudi načinu shranjevanja kalčkov, naučili pa se bomo tudi razlikovati med vzhodno črniko in črno kumino in spoznali različne tipe čičerike.
Predava Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agr.
Kotizacija: 7,00 EUR
Za lažjo organizacijo predavanja je zaželena predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko) ali po el. pošti: .
Predavanje organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju s Kulturnim društvom Slavina.
Za vabilo v pdf obliki kliknite tu, za povezavo na stran o dogodku pa tu.