Delavnica Zelena zima

Sobota, 27.2.2016, od 16h naprej v Lipizzaner Lodge (Landol 17, Postojna):

Zimo si ponavadi predstavljamo kot letni čas, v katerem ne moremo dostopati do domače zelenjave, velikokrat pa pozabimo da obstaja tudi »zimska« zelenjava, ki ponavadi ravno zaradi mraza dobi še boljši okus. V društvu smo zato pripravili delavnico o zelenjavi in zelenjavnih jedeh, po katere gremo lahko kar na njivo in lokalno tržnico po sveže sestavine – tudi pozimi. Na enostaven način bomo pokazali kako narediti jedi iz: brstičnega in listnatega ohrovta, kolerabe, rdeče pese, peteršilja, sončničnih semen, orehov, jabolk in pastinaka. Pri posamezni zelenjavi boste izvedeli več tudi o hranilni vrednosti in načinih gojenja. Jedi bomo sestavili na preprost način in poleg zimske zelenjave uporabili tudi stročnice in kalčke.

Kotizacija: 20,00 EUR

Cena vključuje gradivo in večerjo, sestavljeno iz jedi, ki bodo predstavljene na delavnici. Pijače niso vključene v ceno. Delavnico vodita Lise Pavšič in Marko Cvetko.

Na delavnico se lahko prijavi največ 15 udeležencev, zato je obvezna predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko), 041 519 270 (Lise) ali po el. pošti: do srede, 24.2.2016 do 18. ure!

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z »Lipizzaner Lodge«.

Za vabilo na dogodek kliknite vabilo zelena zima.