Pohod mimo nekdanje cerkve Sv. Elija do mlinov Žerovniščice

8.10.2016, Posestvo Marof (Cesta 4. maja 1, 1380 Cerknica), od 9h naprej:

Izpred posestva Marof, doma Franca Antona Steinberga, se bomo po nekdanji Patriarhovi poti odpravili proti Martinjaku, proti mestu, kjer je nekdaj stala cerkvica Sv. Elije. Pot bomo nadaljevali po starih poljskih poteh proti mlinom reke Žerovniščice. Na poti bomo spoznavali lokalno zgodovino in se dotaknili tudi turških vpadov in nahajališč Cerkniških »diamantov«. Po postanku pri enem od mlinov ob Žerovniščici se bomo okrepčali s prigrizki iz lokalne samooskrbe in nato obiskali še staro fužino v Grahovem.

Ker se večinoma hodi po ravnem je pohod nezahteven in primeren tudi za kondicijsko manj pripravljene. Pot, dolgo 15 km, bomo s postanki vred prehodili predvidoma v 5 urah.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Prispevek za vodenje: 5,00EUR

Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti: . Prijave sprejemamo do petka, 7.10.2016, do 18.  ure.

Pohod organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma,v sodelovanju z Društvom ljubiteljev Križne jame, dogodek sofinancira občina Cerknica.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu, za informacije na spletni strani pa tu.