Sprehod po zgornjem toku Cerkniščice

Sobota, 1.8.2020, od 9. ure dalje, zborno mesto: naselje Milava (Milava 2, občina Cerknica)

Cerkniščica je skozi tisočletja zarezala številne grape in doline in izoblikovala zanimivo pokrajino, posejano s posameznimi vasicami, zaradi pretežno stalne pretočnosti, pa so ljudje ob njej postavili številne mline in žage.  Na sprehodu bomo spoznavali zanimivo pokrajino Cerkniščice. Zbrali se bomo v naselju Milava in med sprehodom po okoliških naseljih in hribih spoznavali nekatere pritoke Cerkniščice in zanimive rastlinske vrste ki rastejo na tem področju. Obiskali bomo tudi dva mlina in pri enem od njih okušali tudi dobrote iz lokalne samooskrbe.

Sprehod je srednje zahteven in poteka večinoma po gozdu, pot dolgo dobrih 8 km bomo s postanki vred prehodili v slabih 4urah. Priporočljiva oprema: pohodniška obutev, pohodniške palice, ustrezna zaščita pred soncem. Udeležba na sprehodu je na lastno odgovornost.

Prispevek za vodenje: 5,00 EUR

Za lažjo organizacijo sprehoda je potrebna predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko) po el. pošti:  do petka, 31.7.2020, do 18. ure!

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma v sodelovanju z Društvom dolomitne lutke (Festival pohodništva in tradicionalnih znanj, dogodek sofinancira občina Cerknica.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.