Delavnica – kompostno stranišče

Program dvodnevne delavnice:

  1. dan (29.6. popoldan, od 16.00 naprej) – Predstavljeni bodo različni tipi kompostnega stranišča, od enostavnih, katere naredimo v 10 minutah, do zahtevnih s prezračevanjem in takojšnjim kompostiranjem z deževniki. Spoznali bomo osnove postavitve kompostnega stranišča v prostor s spremljevalnimi elementi (pozicija kompostnika, zbiranje deževnice za roke, ponovna uporaba vode za umivanje, pisoarji in uporaba urina, namakalni sistemi,…). Seznanili se bomo z načrtom in krogotoki človeškega blata ter vode za umivanje rok stranišča, katerega bomo izdelali. Razdelili si bomo delo in začeli…
  2. dan (30.6. cel dan) – Izdelava kompostnega stranišča, ki ga lahko vsak postavi na svojem domu, vikendu,…

Delavnico vodi diplomirani permakulturni načrtovalec Tomislav Gjerkeš iz Društva za permakulturo Slovenije

Lokacija dogodka: Pr Kržotu, Bloška Polica 9, 1384 Grahovo

Cena dvodnevne delavnice: 50,00 eur na udeleženca (število mest je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na tel. št. 031/267-804 (Polona) ali po el. pošti: do srede, 27.6.2018). Za hrano bo poskrbljeno (hrana z vrta). Možnost brezplačnega kampiranja. Dodatne informacije:

Delavnico organizira društvo Modro nebo, podružnica Zeleno polje, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma in Društvo za permakulturo Slovenije. Dogodek sofinancira občina Cerknica.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu