Delavnica – izdelava ilovnatega ometa

Ponedeljek, 6.8.2018, od 9h naprej. Lokacija dogodka: Strane pod Nanosom 9, 6225, Hruševje, občina Postojna

Naravni materiali (pesek, slama, trstika…) ter veziva (ilovica, glina) se v zgodovini človeštva pojavljajo od nekdaj. V pravem razmerju jih lahko uporabimo kot omet na najrazličnejšo podlago, tako zunaj kot znotraj. Pri uporabi ilovnatega ometa smo lahko zelo izvirni in ustvarjalni, ponuja pa nam tudi izjemne lastnosti. Regulira vlago, nevtralizira vonjave, absorbira škodljive snovi iz zraka in ustvarja topel dom!

Gostovali bomo francoskega mojstra ilovnatega ometa Jean-Pierra Léger-Espérandieua iz Provanse. Prikazal nam bo celoten postopek izdelave ilovnatega ometa, od pravilnega razreza slame do nanosa materiala na površino. Različne tehnike ilovnatega ometa se bomo naučili uporabljati na testnih kamnitih površinah v notranjih prostorih stare kmetije. Materiali bodo iz lokalnega okolja.

Kotizacija: 50,00 EUR

Cena vključuje kosilo, ki bo pripravljeno na lokaciji dogodka. Na delavnico se lahko prijavi največ 10 udeležencev, zato je obvezna predhodna prijava na: tel. št. 040 588-788 (Marko) ali po el. pošti: .

Delavnico organizira Društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Društvom dolomitne lutke in kiparjem Guillaume Froger.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.