Vabilo prostovoljcem za čistilno akcijo

Del ostalin rimskih zapornih zidov Claustra Alpium Iuliarum se nahaja na robu Bloške planote, v bližini vasi Benete, na prehodu iz Notranjske v Dolenjsko.

 Kako lahko sodelujem?

Del odseka rimske zapore Benete v dolžini okrog 250 metrov bomo očistili grmovja in vej v prostovoljski akciji, ki bo ob zapori v Benetah v nedeljo, 10. 6. 2018, od 9h do 12h.

 Kaj potrebujem?

Potrebujete dobro obutev, rokavice, s seboj lahko prinesete tudi škarje za obrezovanje drevja, klešče za obrezovanje grmovja, ročne žage… Odstranjevali bomo grmovje do debeline leske. Naši akciji sledi malica na bližnji kmetiji »Ta dolenji«. Akciji se pridružujejo Turistično društvo Bloke, Društvo Modro nebo, Zavod Parnas in Društvo Claustra.

Svoje sodelovanje prosim najavite na: 041 940 321 (Matej) ali

Čistilna akcija poteka v okviru Evropskega leta kulturne dediščine 2018. Organizirata jo Društvo dolomitne lutke in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v sklopu projekta CLAUSTRA+ (Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum). Projekt CLAUSTRA+ je sofinanciran s sredstvi Evropske unije (ESRR) v okviru Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

Za vabilo prostovoljcem kliknite tu