Tradicionalni pohod po E6 v Loški dolini

v PONEDELJEK, 5.7.2021, z začetkom ob 8.00 uri.

Zbirno mesto: parkirišče pri gradu Snežnik (občina Loška dolina)

Evropska pešpot E-6 je mednarodna pešpot, ki poteka prek različnih evropskih dežel od Laponske Baltskega morja – Jadranskega morja do Egejskega morja. Pobudnik evropskega popotništva pri nas je bil gozdarski inženir Milan Ciglar, ki je idejno trasiral potek E6 proti jugu čez ozemlje Slovenije. Ta del poti od Radeljskega prelaza do Strunjana se zato imenuje Ciglarjeva pot – od Drave do Jadrana in je po našem ozemlju dolga okoli 260 km. Odprta je bila leta 1975 na Mašunu in je prvotno potekala preko Snežnika na Hrvaško do Kastava pri Opatiji. Po razpadu Jugoslavije je bila pot leta 1997 spremenjena tako, da se konča v Strunjanu. Pokrajina ob poti se je zaradi naravnih ujem v zadnjih letih spremenila, s čimer pa je pot postala še bolj raznolika in zanimiva.

Opis poti: Zberemo se na parkirišču pred gradom Snežnik. Od tam se bomo z avtomobili odpeljali na izhodišče. Sledila bo hoja po trasi do vrha Snežnika in povratek na izhodišče. Ob zaključku pohoda se bomo okrepčali z dobrotami iz Notranjske okuševalnice – Lilijana Mahne.

Pohod je zahteven. Pot dolgo okoli 14 km bomo s postanki in ogledi vred opravili predvidoma v 6 urah. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Prispevek za interpretacijo dediščine je 5,00 EUR.

Za lažjo organizacijo dogodka je potrebna predhodna prijava na tel.št041 940 321 (Matej) ali po el. pošti:  Prijave sprejemamo do NEDELJE, 4.7.2021, do 18.00 ure.

Izlet bo potekal skladno s priporočili in ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje!

Dogodek  je del »Festivala pohodništva in tradicionalnih znanj« v organizaciji Društva dolomitne lutke.

Dogodek organizira Društvo modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Društvom dolomitne lutke. Dogodek sofinancira občina Loška dolina.