Spoznavanje geomorfologije Pivke

Sobota, 12.9.2020 ob 9h

Zborno mesto: parkirišče pred trgovino Supermarket ŠPAR (občina Pivka)

Kraške površinske oblike, med katere spadajo tudi brezstrope jame, erozijski jarki in dolci, so pomembna geomorfološka dediščina. Pomembne so s stališča pitne vode, biotske biodiverzitete in tudi turizma. Kljub temu da so te oblike manj poznane občanom in turistom, so v strokovni javnosti pogosto predmet raziskav in opisov. V sredozemskih državah, kjer je tradicija geomorfološkega turizma daljša, so pomembna atrakcija, ki privablja tako strokovnjake kot ostale obiskovalce.

Opis poti: Zberemo se na parkirišču in razporedimo po avtomobilih. Zapeljemo se na izhodišče pešpoti na izbranem območju za izobraževanje.

Sledila bo peš hoja po območju z interpretacijo geomorfoloških in ostalih pojavov povezanih z nastankom in preoblikovanjem pokrajine. Poudarek bo na naravnih vrednotah in kulturni dediščini, ki je uporabna za prenos znanj med generacijami in kot turistična ponudba za dodano vrednost.

Izobraževalni interpretacijski sprehod je srednje zahteven. Pot, dolgo 10 km, bomo skupaj z interpretacijo prehodili predvidoma v 7 urah.

Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na tel.št.: 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti: . Prijave sprejemamo do petka 11.9. 2020, do 18.00  ure.

Udeležba na dogodku je na lastno odgovornost.

Pohod organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Društvom dolomitne lutke. Dogodek sofinancira občina Pivka.

Pohod je del »Festivala pohodništva in tradicionalnih znanj« v organizaciji Društva dolomitne lutke.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.