Pohod za gibalno ovirane

Datum pohoda: sobota, 5.6.2021

Zbirno mesto: Ekomuzej Pivških presihajočih jezer (Slovenska vas, Občina Pivka)

Potek pohoda: Zberemo se pred Ekomuzejem Pivških presihajočih jezer in po uvodni predstavitvi odpravimo z avti do Palčja od kjer se sprehodimo do Palškega jezera in spoznavamo naravno in kulturno dediščino okolice.  Skupna dolžina poti od gasilskega doma, kjer pričnemo pohod bo 1,1km. Večina poti bo potekala po ravnem (700m), zadnji del (400m) pa po blagem klancu navzdol do jezera. Pot  do jezera je makadamska, utrjena. Po ogledu sledi malica v Palčjem (prispevek 5,00 EUR). Predviden zaključek dogodka ob 13.00.

– udeleženci naj se pred dogodkom seznanijo z aktualnimi ukrepi in omejitvami za zajezitev epidemije covid-19.

– Vsak udeleženec naj ima vsaj enega spremljevalca.

– Pot je primerna tudi za udeležence, ki uporabljajo invalidski voziček,  skuter.

Udeležencem priporočamo da imajo s sabo dovolj tekočine (voda) in primerna oblačila in obutev za hojo po naravi in urejeni poti (pesek).

Spremstvo in vprašanja  glede zahtevnosti poti in primernosti za udeležbo:  Maja Kristan Kirn, dipl. delovna terapevtka, tel. 041 827 367   mail: . Prijave zbiramo do:  petka, 4.6.2021 na mail: Maja  .

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Ekomuzejem Pivških presihajočih jezer in zavodom Olsen. Dogodek sofinancira občina Pivka.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.