Pohod “Po sledeh razbojnikov v Babnem Polju”

Nedelja, 9.oktobra ob 10h

Zborno mesto: Rihtarjeva domačija (Babno Polje 67, Babno Polje)

Na pohodu se bomo sprehodili po poti med Babnim Poljem in Babno Polico, ki jo je pred več kot 200 leti prehodil tudi Baltazar Hacquet, avtor knjige Fizikalno zemljepisje vojvodine Kranjske, Istre in deloma sosednjih dežel. Na poti bomo spoznavali zanimivo zgodovino krajev, se sprehodili po poteh, ki so jih v preteklosti uporabljali tudi turški razbojniki in prisluhnili zgodbi o neustrašnosti Hacqueta. Babnega Polja Janez Anton Scopoli, znan botanik iz Hacquetovih časov, zaradi strahu pred razbojniki ni nikoli prehodil, zato bomo spoznavali tudi rastline, ki uspevajo na tem območju; mogoče najdemo tudi kakšno novo. Pohod bomo zaključili z okušanjem dobrot lokalne samooskrbe.

Pohod ni zahteven, pot dolgo približno 12 km, bomo prehodili v predvidoma 5 urah. Priporočljiva oprema: pohodniška obutev, pohodniške palice, ustrezna zaščita pred soncem.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Prispevek 10,00 EUR  (vključuje vodenje, topli napitek, vodo in dobrote lokalne samooskrbe)

Prijave sprejemamo po e-pošti  ali na tel. številko 040 588 788 do četrtka, 6. oktobra do 19h.

 

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma v sodelovanju z Zavodom Rihtarjeva domačija, dogodek sofinancira občina Loška dolina