Pohod na Snežnik malo drugače

Izhodišče: sobota, 8.9.2018, Turistična kmetija pri Cunarju (Jurišče 1, občina Pivka), od 6.00 dalje:

O poti: Območje Snežnika je edino območje južno od Alp, ki je bilo v času ledene dobe prekrito s stalnim ledenim pokrovom. Ta klimatska posebnost  ga uvršča med enega redkih območij v Evropi, kjer lahko opazujemo ostanke ledenodobnega delovanja. Zaradi pretekle poledenitve so se na območju Snežnika ohranile tudi alpske rastline, kar je ena od velikih posebnosti območja. Snežnik je botanično stičišče treh območij.  Ena od redkosti je tudi tako imenovana dinarska smreka.

Potek poti: Izpred Turistične kmetije pri Cunarju se bomo najprej z avtomobili odpeljali po »glavni vojaški cesti« proti Mašunu. Ob poti si bomo ogledali posebnosti kraškega območja, med drugim tudi »brezstrope jame«. V okolici Mašuna bomo zapustili naše jeklene konjičke in se začeli vzpenjati proti vrhu Snežnika. Ob povratku proti izhodišču se bomo okrepčali z dobrotami iz lokalne samooskrbe.

Pohod je zahteven, primeren le za kondicijsko zelo dobro pripravljene.

Pot bomo s postanki vred prevozili in prehodili predvidoma v 6,5 ure.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Pohod bo v vsakem vremenu.

Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti:   Prijave sprejemamo do petka, 7.9.2018, do 20.00  ure.

Pohod organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma. Dogodek sofinancira občina Pivka.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.