Pohod čez Javornike – Od Kalca do Marofa

Zborno mesto: Grad Kalec (pri vasi Zagorje v občini Pivka), od 8.00 dalje:

Franc Anton Steinberg, avtor dela »Temeljito poročilo o na Notranjskem ležečem Cerkniškem jezeru« se je rodil na gradu Kalec in se nato preselil na Marof pri Cerknici, kjer je v času bivanja opazoval in popisoval Cerkniško jezero, navade ter običaje prebivalcev ob jezeru. Na pohodu bomo prehodili pot med gradom Kalec in Marofom. Iz dežele Pivških presihajočih jezer nas bo pot vodila čez gozdove hribovja Javornikov do Cerkniškega presihajočega jezera, končni postanek pa bo Marof pri Cerknici. Na poti bomo pokušali tudi izdelke iz lokalne samooskrbe. Za povratek od Marofa do Kalca nazaj, je organiziran prevoz.

Pohod je srednje zahteven, priporočene so pohodne palice, ustrezna obutev in oblačila. Pot, dolgo 26 km, bomo s postanki vred prehodili predvidoma v dobrih 9 urah.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Prispevek za vodenje: 5,00 EUR

Velikost skupine je omejena, zato so za udeležbo na pohodu potrebne obvezne prijave na tel: 040 588 788 (Marko) ali po el. pošti: . Prijave sprejemamo do petka, 18. 8. 2017, do 18.  ure.

Pohod organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Društvom ljubiteljev Križne jame in JSKD Cerknica, dogodek sofinancirata občini Cerknica in Pivka.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.