Mladinska delavnica »SPOLSTIMO PRTIČEK ZA ZDRAV ZAJTRK«

V okviru počitniških aktivnosti;

»Ne bodi len in odvisen. Bodi aktiven in zdrav. To je možnost za uresničenje tvojih sposobnosti in pridobiti poklic za življenje«

 Dobimo se: pred cerkvijo Sv. Vincencija na Bloški Polici,Grahovo, občina Cerknica (delavnica bo potekala na Bloški Polici 9, Pr Kržotu)

Kdaj: četrtek, 1.8.2019 od 9.00 do 14.00

Potrebujemo: malico iz nahrbtnika, vodo in lahkotno obutev.

Pripravila in vodita: Polona Klavžar in Matej Kržič

Na delavnici bodo otroci in mladi spoznali postopek mokrega polstenja, ki se ga lahko vsak nauči in uporablja, potrebno je le kanček potrpežljivosti. Ta tehnika ima tradicijo tudi pri nas. Ročno gladimo in gnetemo kose volnenih vlaken, ki nas varujejo pred vročino ali mrazom, nas razveseljujejo in so naravi prijazni. V okviru programa bodo uporabljali lokalno volno in tako pripomogli pri recikliranju, izdelke pa obogatili z dodatki naravno obarvane volne. Izdelali bomo uporaben izdelek – prtiček, ki ga bomo ponosno odnesli domov ter s tem širili tudi vedenje, znanje in odnos do ročnega dela, naravnih materialov in naravi prijaznih aktivnosti. 

Za lažjo organizacijo delavnice je potrebna predhodna prijava do 30.7.2019 do 20.00 na tel. št.: 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti: 

Delavnica je primerna za otroke in mlade v starosti med 7 in 20 let.

Število mest je omejeno!

Dogodek sofinancira občina Cerknica.