Mladinska delavnica OBARVAJMO TEKSTIL Z RASTLINAMI, KI RASTEJO OKROG NAŠE HIŠE

DRUŠTVO MODRO NEBO vabi na brezplačno mladinsko delavnico:  

»OBARVAJMO TEKSTIL Z RASTLINAMI, KI RASTEJO OKROG NAŠE HIŠE«

V okviru počitniških aktivnosti;

»Ne bodi len in odvisen. Bodi aktiven in zdrav. To je možnost za uresničenje tvojih sposobnosti in pridobiti poklic za življenje«

Dobimo se: pred cerkvijo Sv. Vincencija na Bloški Polici,Grahovo, občina Cerknica (delavnica bo potekala na Bloški Polici 9, Pr Kržotu)

Kdaj: petek, 2.8.2019 od 9.00 do 14.00

Potrebujemo: malico iz nahrbtnika, vodo in lahkotno obutev.

Pripravila in vodita: Marko Cvetko in Matej Kržič

Na delavnici barvanja z naravnimi barvili bodo otroci in mladi spoznali nekaj rastlin, ki se jih lahko uporablja za barvanje tekstila in se poigrali s tehniko priprave barve ter samega barvanja. Da si bomo lažje zapomnili na delavnici pridobljeno znanje, bomo za konec pripravili še recept in ličen herbarij z nekaterimi barvilnimi rastlinami, ki ga bomo skupaj z pobarvanim tekstilom odnesli domov za spomin.Barvanje tekstila z naravnimi barvili iz rastlin je starodavna veščina, ki pa se jo lahko vsakdo nauči. Potrebno je le poznati prave rastline, nekaj spretnosti v pripravi rastlin, izboru tekstila in kanček potrpežljivosti v pripravi. Končni izdelek obarvanega tekstila je vedno unikaten in neponovljiv, saj na samo intenzivnost barve vplivajo številni dejavniki; rastišče rastlin, lastnosti uporabljene vode, čas priprave.

Za lažjo organizacijo delavnice je potrebna predhodna prijava do 30.7.2019 do 20.00 na tel. št.: 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti:

Delavnica je primerna za otroke in mlade v starosti med 7 in 20 let.

Število mest je omejeno!

Dogodek sofinancira občina Cerknica.