Medobčinski pohod Šilentabor – Podstenjšek; iz apnenca v fliš

Sobota, 30.9.2017, cerkev Sv. Jakoba, Narin (občina Pivka) od 8h ure naprej:

Opis poti: Zberemo se pred Cerkvijo Sv. Jakoba v vasi Narin, sledil bo krajši, položen vzpon na Šilentabor (751 m), ki deli Zgornjo Pivko od doline Reke in od Brkinov. Tu so se ljudje naseljevali že zgodaj. Na Taborskem grebenu sta stali dve gradišči: Šilentabor in Gradišče. Pot bomo iz čudovitega razgledišča  nadaljevali po kraškem robu do Podstenja, kraja, kjer izvira potok Podstenjšek. Ogledali si bomo stik kraških in nekraških kamenin, lehnjakove pregrade v potoku in slikovito naravo. Pot bomo zaokrožili, po poti nekdanje italijanske vojaške ceste, do vasi Narin, kjer bomo pohod zaključili na turistični kmetiji Andrejevi. Tam nam bodo predstavili svoje delovanje na področju kmetovanja in turizma in nas okrepčali z dobrotami iz lokalne samooskrbe.

Pohod je srednje zahteven, primeren tudi za kondicijsko manj pripravljene. Pot, dolgo 17 km, bomo s postanki vred prehodili predvidoma v 6 urah.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti: Prijave sprejemamo do četrtka, 28.9.2017, do 18.  ure.

Pohod organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju s kmetijo Andrejevi. Dogodek sofinancira občina Pivka.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.