Kolesarski izlet drevoredi Notranjske

Sobota, 15.9.2018, parkirišče južno od vasi Dolenje jezero, od 14h dalje.

Drevoredi so imeli skozi zgodovino različne funkcije. Sestavljala so jih različna drevesa. Lipe so bile pomembne zaradi bujnih krošenj, ki so ob cestah nudila senco popotnikom. Njihove cvetove pa se je v večjem obsegu uporabljalo tudi v ljudskem zdravilstvu. Tisti drevoredi, ki jih je sestavljalo sadno drevje so pripomogli k odpravljanju lakote.

 

Opis poti:  Na kolesarskem izletu bodo udeleženci spoznali nekatere drevorede na Notranjskem, njihove značilnosti, čas in namen njihovega nastanka. Spoznali se bodo tudi s kulinariko, ki je vezana na sadjarstvo Notranjske. Začetek in konec krožne poti bo na parkirišču južno od vasi Dolenje Jezero (vstopna točka na Cerkniško jezero)

 

Izlet je srednje zahteven. Pot, dolgo 31 km, bomo s postanki in ogledi vred opravili predvidoma v 5 urah.    

                                                                  

Udeležba na izletu je na lastno odgovornost.

Prispevek za vodenje: 5,00 EUR

 

Za lažjo organizacijo izleta je potrebna predhodna prijava na: tel 041 940 321 (Matej) ali po el. pošti: . Prijave sprejemamo do petka, 14.9.2018, do 20.00  ure.

Izlet organizira Društvo modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Društvom dolomitne lutke. Dogodek sofinancira občina Cerknica.

Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.