Pohod po zgornjem toku Cerkniščice

Načrt ni na voljo

Datum/čas
Date(s) - 07/08/2021
8:00 - 13:00

Vrsta dogodka


Datum dogodka: sobota, 7.8.2021 z začetkom ob 8.00

Zborno mesto: naselje Milava (Milava 2, občina Cerknica).

Cerkniščica je skozi tisočletja zarezala številne grape in doline in izoblikovala zanimivo pokrajino, posejano s posameznimi vasicami, zaradi pretežno stalne pretočnosti, pa so ljudje ob njej postavili številne mline in žage.  Na letošnjem pohodu bomo spoznavali pritok Cerkniščice, ki je znan predvsem po dveh slapovih: Žlafotec in Pekel. Zbrali se bomo v naselju Milava in se po kolovozih in stranskih poteh sprehodili do grape v kateri se skrivata omenjena slapova. Na pohodu bomo tudi okušali dobrote iz lokalne samooskrbe.

Sprehod je srednje zahteven in poteka večinoma po gozdu, pot dolgo dobrih 10 km bomo s postanki vred prehodili v slabih 5 urah. Priporočljiva oprema: pohodniška obutev (dvakrat prečkamo potok), pohodniške palice, ustrezna zaščita pred soncem.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Prispevek za vodenje: 5,00 EUR

Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko) po el. pošti:  do petka, 6.8.2021, do 18. ure!

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma v sodelovanju z Društvom dolomitne lutke (Festival pohodništva in tradicionalnih znanj), dogodek sofinancira občina Cerknica.