Kalčki in poganjki

Nalaganje mape ....

Datum/čas
Date(s) - 11/02/2015
18:00 - 20:00

Lokacija
Zavod ARSVIVA

Vrsta dogodka


Spoznavali in okušali bomo več kot 15 različnih kalčkov, po Hipokratovem nasvetu: »hrana naj bo tvoje zdravilo« pa jih bomo spoznali tudi kot funkcionalno živilo. Izvedeli bomo več o tehnologiji pridelovanja, katere rastlinske vrste so primerne za kaljenje, zakaj je potrebno nekatere kalčke zazeleneti, in nekaj receptov. Naučili se bomo tudi razlikovati med vzhodno črniko in črno kumino in spoznali različne tipe čičerike. Predava Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agr.

Spoznavali bomo:

Kalčke stročnic (fižol, mung, triplat, leča, grah, čičerika…)

Kalčke žit (pšenica, oves, rž…)

Kalčke oljnic (buča, konoplja, sezam…)

Zelene poganjke kapusnic, lanu…