B&B Trnje, sobota, 3.3.2018 od 17h naprej.
Kisli kruh oziroma kruh z drožmi je starodavna jed, viri o kislem kruhu segajo v 4. tisočletje pred našim štetjem, kruh vzhajan s kvasom pa pozna človeštvo šele dobrih 150 let. Kisli kruh se od navadnega kruha razlikuje po gostoti in vlažnosti, njegova prednost pa je v tem da je zaradi mlečnokislinskih bakterij lažje prebavljiv in tudi bolj hranilen in dlje časa ohrani svežino. Na delavnici priprave kislega kruha se boste naučili priprave osnovnega testa in peke kislega kruha. Pripravili boste tudi svoje kislo testo, ki ga boste lahko naslednji dan spekli v domači kuhinji. Za delavnico potrebujete skledo za mešanje kruha in kuhalnico ali drug pripomoček za ročno mešanje. Za moko bo poskrbljeno.
Kotizacija: 15,00 EUR
Na delavnico se lahko prijavi največ 10 udeležencev, zato je obvezna predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko), 041 519 270 (Lise) ali po el. pošti: do petka, 2.3.2018 do 18. ure!
Za vabilo v pdf obliki kliknite tu.
Predavanje organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z »B&B Trnje«.