Delavnica na temo Trnske jame

Vljudno vabljeni na delavnico, predstavitev in terensko delo z naslovom

»Priprava naravovarstvenega tveganja za turistično rabo Trnske jame«

Podzemne jame so naravne vrednote državnega pomena. Pomembne so s stališča pitne vode,  biodiverzitete ter turizma. Člani Društva modro nebo smo skupaj z drugimi jamarji in strokovnjaki pripravili delavnico in  strokovno ekskurzijo, na kateri bomo predstavili pomen in ranljivost podzemnih jam na območju občine Pivka. Občane, člane društev, ki se ukvarjajo z varovanjem in ohranjanjem naravne dediščine in lokalne turistične ponudnike bomo ozavestili o osnovnih principih obiskovanja jam in na kaj morajo biti pri tem pozorni (zakonodaja, zavarovanje, usposobljenost, oprema…), če v jame vodijo, oziroma jame obiskujejo skupaj z drugimi osebami.

Na terenu bomo obiskali Trnsko jamo, ki je potencialna jama za razvoj jamskega turizma v občini Pivka. Za to jamo se bo pripravilo tudi predlog za varstvo in potencialno turistično rabo.

Teoretični del delavnice bo v četrtek, 13. decembra med 17.00 in 20.00 uro v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer  (Slovenska vas 10).

Praktični del delavnice bo v soboto, 15. decembra ob 17.00. Dobimo se v centru vasi Trnje, pri igrišču. Za teren potrebujete ustrezno obutev, čelado (delavske, jamarske, kolesarske) in naglavno oziroma ročno svetilko.

Vstop je prost, prijazno vabljeni!

Dogodek organizira Društvo Modro nebo v sodelovanju s Krajinskim parkom Pivška presihajoča jezera.

Dogodek sofinancira občina Pivka.