Srečanje s pravično kavo

11.11.2014 ob 19h v KD Slavina:

Na svetu vsak dan popijemo skoraj milijardo in pol skodelic kave in za vsako izmed njih se skriva osebna zgodba. Kava je res nekaj posebnega – pijemo jo po celem svetu in vsak dan, čeprav je ne potrebujemo za življenje. Pa vendar je povprečen kupec kave po besedah Tineta Čokla ”kavno nepismen”. Če bi imeli priložnost okušati posamične vrste kave iz različnih delov sveta oziroma iz različnih pogojev rasti, bi hitro opazili, da je raznolikost okusov zelo velika. Predvsem pa bi mogoče končno slišali sporočilo, ki nam ga želi povedati kava – kava je del narave, rezultat okoliščin in izdelek skrbnih rok pridelovalcev in ne zgolj surovina za trgovanje na borzi. Pivci kave imamo moč, da izberemo tisto, kar je najbolje za nas in za naše okolje ter si privoščimo dobro pripravljeno pravično kavo ter na ta način spreminjamo svet na bolje.

Vse o pridelovanju, predelovanju in pripavi kave ter pravični trgovini vam bodo povedali Rene Suša iz Društva Humanitas, Tine Čokl, ljubitelj in poznavalec kave ter Živa Lopatič iz pravične trgovine 3MUHE.

Na koncu pa vam bodo pravično kavo pripravili na prav poseben način, saj si želijo, da tudi vi kavo dobro spoznate in njeno zgodbo pripovedujete še drugim.

Za podrobnosti predavanja kliknite na Vabilo na pravično kavo.