Mesečni arhiv avgust 2015

Pohod po zgodovini Cerknice

29.8.2015, Staro mestno jedro Cerknice (Tabor 42, Cerknica) od 9h naprej:

Na pohodu bomo spoznavali zgodovino Cerknice z ožjo okolico. Odkrivali bomo ostanke nekdanjega gradu Loško, zgodovino turških vpadov in geološko zgodovino Cerkniščice. Da bo pohod lažji, se bomo na poti okrepčali tudi s prigrizki iz lokalne samooskrbe.

Pohod je nezahteven, primeren tudi za kondicijsko manj pripravljene in družine z otroci. Pot, dolgo 12 km, bomo s postanki vred prehodili predvidoma v slabih 5 urah.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. 
Prispevek za vodenje: 5,00 EUR
Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko) ali po el. pošti:. Prijave sprejemamo do petka, 28.8.2015, do 18. ure

Več informacij o pohodu dobite na tej povezavi ali v tej dat...

Več

Pohod po “ravnem”

Ekomuzej pivških presihajočih jezer (Slovenska vas 1, Občina Pivka) od 9h naprej:

Na pohodu bomo spoznavali deželo pivških presihajočih jezer, izvir Trnjščice, se sprehodili po ostankih stare furmanske poti, si ogledali zbirko starega kmečkega orodja in predmetov ter si potešili lakoto z izdelki lokalnih pridelovalcev. Začnemo ob 9h izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer.

Pohod je nezahteven, primeren tudi za kondicijsko manj pripravljene in družine z otroci. Pot, dolgo 13 km, bomo s postanki vred prehodili predvidoma v slabih 5 urah.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.
Prispevek za vodenje: 5,00 EUR
Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 041 519 270 (Lise) ali po el. pošti: Prijave sprejemamo do petka, 14.8.2015, do 18. ure

Več info...

Več