Mesečni arhiv december 2014

Delavnica izdelave naravnega mila z dodatkom zdravilnih zelišč

17.1.2015, KD Slavina od 17h naprej:

Na delavnici se bomo naučili izdelave mila z dodatki. Vsak udeleženec bo tako izdelal približno 1,5 kg mila, ki ga bo vzel domov. S seboj obvezno prinesite brisačo ali manjši prt (za pokrivanje mila) in model oziroma kalup za milo. Model je lahko silikonski ali pekač za pecivo ali pa kaj podobnega. Maksimalno število udeležencev je 12. Prijave sprejemamo do 16.1.2015 oziroma do zapolnitve mest. Več informacij.

Več

Kalčki in poganjki

15.1.2015 od 19h naprej v KD Slavina:

Spoznavali in okušali bomo več kot 15 različnih kalčkov,  izvedeli bomo več o tehnologiji pridelovanja, katere rastlinske vrste so primerne za kaljenje, zakaj je potrebno nekatere kalčke zazeleneti, in nekaj receptov. Naučili se bomo tudi razlikovati med vzhodno črniko in črno kumino in spoznali različne tipe čičerike. Predava Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agr. Več informacij o predavanju na tej povezavi.

Več

Olja za zdravje, kuho in nego telesa

8.1.2015 od 18h naprej v KD Slavina:

V društvu smo povabili strokovnjakinjo za zdravo prehrano, Marijo Merljak, univ. dipl. ing. živ. teh. Spregovorila nam bo o ravnovesju na krožniku in ravnovesju v telesu, s poudarki na ravnovesju beljakovin, vitaminov, mineralov in maščob. Pri tem bo veliko pozornosti posvetila pomenu in uporabi različnih olj za zdravje, kuho in nego telesa, kakor so popisana v  njeni najnovejši knjigi – Olja za zdravje, kuho in nego telesa. Za več informacij o dogodku kliknite na to povezavo.

Več

Božič v deželi palčkov

21.12.2014, od 16h naprej v KD Slavina:

Lise Pavšič Pedersen, ki se je pred leti preselila iz Danske v Slovenijo, bo skupaj s prijatelji predstavila utrinke danskega božiča. Poleg zgodb in osebnih pripovedk o praznovanju božiča in zimskega solsticija na danskem podeželju bomo predstavili tudi tipično dansko praznično jed – ris a la mande, pripravili domač marcipan in Glogg ter se naučili izdelave papirnatih okraskov za božične in novoletne praznike. Več o dogodku na tej povezavi.

Več