Mesečni arhiv november 2014

Delavnica izdelave naravnega mila z dodatkom zdravilnih zelišč

13.12.2014, KD Slavina od 17h naprej:

Na delavnici se bomo naučili izdelave mila z dodatki. Vsak udeleženec bo tako izdelal približno 1,5 kg mila, ki ga bo vzel domov. S seboj obvezno prinesite brisačo ali manjši prt (za pokrivanje mila) in model oziroma kalup za milo. Model je lahko silikonski ali pekač za pecivo ali pa kaj podobnega. Maksimalno število udeležencev je 12. Prijave sprejemamo do 11.12.2014 oziroma do zapolnitve mest. Več informacij.

Več

Sprememba izhodiščne točke pohoda na Glažuto

Zaradi poplavljenega parkirišča v Dolenjem jezeru je spremenjeno zborno mesto pohoda na Glažuto. Novo zborno mesto je na parkirišču na koncu Dolenje Vasi.

Več

Pohod na Glažuto v Javorniškem pogorju

30.11.2014, parkirišče na koncu Dolenje Vasi (občina Cerknica), od 9h naprej.

Zbrali se bomo na parkirišču na koncu vasi Dolenja Vas in se z avtomobili odpeljali do parkirišča v Javornikih, od koder bomo pot nadaljevali peš. Po nekaj kilometrih zmernega vzpona bomo prišli do lokacije ostankov  glažute. Ogledali si bomo lokacijo in spoznali zgodovino in pomen steklarstva in izdelovanja izdelkov iz stekla za Notranjsko v preteklosti in danes. Po malici iz nahrbtnika bomo pot nadaljevali proti razgledni točki, s katere je ob lepem vremenu čudovit razgled na osrednji in zahodni del Cerkniškega polja ter Slivnico. Sledil bo spust nazaj proti Cerkniškemu jezeru in povratek na izhodiščno točko.

Več

Predavanje o eksotičnih sadnih vrstah, ki rastejo tudi v naših krajih

25.11.2014, ob 19h, KD Slavina:

V društvu smo povabili univ. dipl. inž. agr. Luka Kužnika, lastnika eksotične vrtnarije Zeleni Zmaj.

Na predavanju bomo spoznavali zdravilno delovanje posameznih sadnih vrst (Goji, Rakitovec, Kanadska šmarna hrušica, Asimina, Aronija, Sibirska borovnica, Šisandra in druge) in možnosti gojenja v naših krajih. Med predavanjem bo potekala tudi degustacija Goji jagod, Šisandre in Aronije.

Več