Mesečni arhiv september 2014

Pohod na Slivnico

11.10.2014, Cerknica

Spoznavali bomo območje Slivnice in Cerkniškega polja. 1114 m visok hrib Slivnica je že od keltskih časov naprej igral pomembno vlogo pri življenju ljudi v okolici. Zaraščeno pobočje skriva pomembno zgodovino, kot je Rupnikova linija, jugoslovanski sistem utrdb iz časov rapalske meje, ruševine cerkve Sv. Nikolaja in še marsikaj drugega. O podrobnostih pohoda kliknite na Pohod Slivnica in Cerkniško polje 2014.

Več

Čebelarstvo – izkušnje iz prve roke

30.9.2014 ob 19 v KD Slavina.

V društvu smo povabili Alfreda Šalamuna, čebelarja z 10 letnimi izkušnjami, da nam iz prve roke podeli znanje in izkušnje o čebelarstu. Med predavanjem bomo izvedeli več o zgodovini čebelarstva, različnih pristopih, ki vodijo do pridelave različnih izdelkov, vse pa bomo kot se spodobi tudi degustirali. Izvedeli bomo tudi zakaj različni medovi različno kristalizirajo, kaj nabirajo čebele za cvetlični in kaj za hojev med ter spoznali metode po katerih se določa kakovost medu. Vsak obiskovalec predavanja bo dobil še darilo za domov. Več informacij o dogodku.

Več

Srečanje s pravično kavo

11.11.2014 ob 19h v KD Slavina:

Na svetu vsak dan popijemo skoraj milijardo in pol skodelic kave in za vsako izmed njih se skriva osebna zgodba. Kava je res nekaj posebnega – pijemo jo po celem svetu in vsak dan, čeprav je ne potrebujemo za življenje. Pa vendar je povprečen kupec kave po besedah Tineta Čokla ”kavno nepismen”. Če bi imeli priložnost okušati posamične vrste kave iz različnih delov sveta oziroma iz različnih pogojev rasti, bi hitro opazili, da je raznolikost okusov zelo velika. Predvsem pa bi mogoče končno slišali sporočilo, ki nam ga želi povedati kava – kava je del narave, rezultat okoliščin in izdelek skrbnih rok pridelovalcev in ne zgolj surovina za trgovanje na borzi...

Več